VÅRA KURSER

 

 

Välkomna till skrivretreat i Agnäs, Bjurholm

13 - 15 september 2019!

Oavsett om du ännu inte börjat skriva, men har funderingar på att göra det, eller om du vill plocka fram något du redan har påbörjat, är du välkommen till lugn miljö nära natur. Här kan du möta andra och du kan helt kravlöst lägga tid på egen text och egna idéer.  Du väljer vad du vill skriva – spänning, sagor, självbiografiskt, romaner. Du får hjälp och coaching av oss kursledare. Vill du bli inspirerad?

Agnäs Stugby

Att skriva om sina minnen är ett utmärkt verktyg att lära känna sig själv, läka och utvecklas. Det kan ibland vara sorgligt och smärtsamt, ibland roligt och förvånande. Man vet inte alltid vad processen kan leda till och vart. En författare lär sig inte psykologiska förhållningssätt, en psykolog lär sig inte skrivandets hantverk.

Anita Rudolfsson och Louise Bonta har erfarenhet av att kombinera dessa två kompetenser. Anita Rudolfsson är leg psykolog, specialist i neuropsykologi. Har arbetat inom neuro-psykologisk rehabilitering och har lång erfarenhet av gruppverksamhet och kurser och har vidareutbildat sig inom olika terapeutiska metoder. Har företaget N P Psykologkonsult.

Louise Bonta, diplomerad lektör och manusutvecklare, författare till fackböcker och deckare, språkkonsult och tidigare lärare i kommunikation på universitetet i Linköping.  Har företaget KommunikationsNyckeln.

Upplägg för dagarna

Tider: Fredag den den 13 startar vi med lunch 12.00, sedan jobbar vi fram till 18.00. På lördag med start kl 09.30 efter vi ätit frukost, lunch vid 12 och fortsätter arbeta fram till 17.00. Återsamling vid 19 för sammanfattning  av dagen. Varje morgon kl  08.30 erbjuds energimedicinska övningar enligt Donna Eden för dem som önskar.

För den som vill, ta med eget  material och skriv i egen takt. Inga förkunskaper behövs.

Vi går igenom: Skrivprocessens olika faser. Hur börjar man? Syftet? Varför vill du skriva? Temat? En specifik händelse eller fas i livet? Har du handskats med något svårt? Måste jag skriva allt?  Minns jag rätt? Hur ärlig kan jag vara? Ditt yrkesliv? En relation? Hur du strukturerar din berättelse.  Skrivkramp? Karaktärer – hur många? Vilka karaktärer ska komma och gå, vara kvar och varför?  Är miljön viktig?

En punkt som verkligen ger dig ett inspirationslyft är ”heta stolen”. Du får ställa en eller ett par frågor som har med skrivandet att göra och får hjälp och idéer från kursledarna och de andra deltagarna. Efter att du ställt en fråga sitter du tyst och lyssnar på alla svar och förslag. Du får med ett stort papper med alla förslag som du kan arbeta vidare med. Varje deltagare får dessutom ett coaching-tillfälle med varje kursledare.

Eftermiddagarna användas till eget skrivande eller att man i smågrupper fördjupar sig i speciella frågor som tagits upp under förmiddagen. Egen tid till såväl reflektion som skogspromenader och skrivande kommer att finnas. Samling för genomgång av dagen, läsning av det man skrivit, återkoppling.

Fakta
Plats:
Kursen äger rum Agnäs Stugby, Bjurholm (sex mil väster om Umeå).  Resan till Agnäs står deltagarna för själva för.

Datum: 13, 14 och 15 september 2019.
Anmälningsavgift: 700 kr, ingår i kursavgiften. Vid avbokning efter den 15 augusti återbetalas inte anmälningsavgiften.
Swisha på 070-221 07 30 eller sätt in på Swedbank 8480-6 993 313 226-9.

Kursavgift: 3 500 kr. Priset inkluderar kursavgift och kursmaterial.  Ta med en vän och du sparar 500 kronor.
En timmes coaching ingår, önskas mer tillkommer avgift.

Boende: Agnäs Stugby, med sina sex stugor. Det finns fyra bäddar i varje stuga och alla stugor är utrustade för självhushåll. Här finns också en lokal med plats för upp till trettio sittande gäster och möjlighet att hyra bastu. De hyr också ut husvagnsplatser med eller utan el. Tillgång till trådlöst internet finns i hela området. Gå in och läs på Agnäs Stugbys hemsida.

Du får reducerat pris på boendet om du uppger att du går kursen.

Måltider: Frukost, lunch och middag och fm- och em-fika finns att köpa (kontant) på plats. Anita och Louise står för inköp av maten och vi hjälps åt med matlagningsbestyren. Säg till om du är vegetarian eller om du har särskilda önskemål.

Antal deltagare: Maximalt tolv deltagare och minsta antal är sex. OBS: Vi förbehåller oss rätten att ställa in kursen vid för lågt antal deltagare med återbetalning av förskottsinbetalning.

Intresseanmälan och/eller frågor:
Louise Bonta bontalouise@gmail.com. Tel: 070-221 07 30.
Anita Rudolfsson anita.rudolfsson@gmail.com. Tel: 073-184  20 76.

Har du inte börjat än, tveka inte - börja nu.

Anmäl dig här »

Intresseanmälan

Kommentarer inaktiverade.