OM OSS

Hur det började med Kvinnoresan.

Om oss.

Det började med en semesterresa. Vi var nyblivna pensionärer. Yrkeskarriären var över för oss båda men absolut inte livet. Det blev ett tomrum som behövde fyllas med någonting. Vad skulle vi nu göra med all vår energi och alla våra idéer? Baka bullar?

Här satt vi med både utbildning och massor av erfarenhet. Allt kunde ju inte bara ta slut, tyckte vi. Som många andra hade vi fått rådet att i god tid skaffa intressen som vi kunde ägna oss åt som pensionärer, som till exempel trädgårdsodling. Men ingen av oss hade något brinnande odlingsintresse utan kände väl mest att vi ville använda vår tid och våra erfarenheter till att hjälpa andra, framför allt kvinnor. Vi hade tidigare haft föreläsningar, studiecirklar och temakvällar där vi diskuterat livet, ålderism, kärlek och passion, ilska, sorg och dessutom hade vi haft två kortare skrivkurser.

Vi åkte till Kanarieöarna och funderade, fick en idé om ett gemensamt företag inriktat på skrivande, föreläsningar och resor. Steget var alltså inte så långt men vi bestämde oss för att förverkliga idén och startade Kvinnoresan – vår dröm och vision att få fler kvinnor att upptäcka att det inte existerar ett ”bästföredatum” på drömmar. Yttre och inre resor blev inriktningen där skrivandet skulle vara den inre resan och resmålet den yttre. Resorna skulle ske i mindre grupper där kvinnor skulle ges utrymme till att skriva om sin inre resa, lära känna varandra, dela erfarenheter och skratta och må gott.

Så här är vi nu, på väg till Sitges!

 

Kommentarer inaktiverade.